#BOOS strijdt voor een kinder​pardon dat wél werkt

Tim Hofman en het team van #BOOS kwamen met de documentaire ‘Terug Naar Je Eige Land’. Hierin volgt Tim vijf van de ongeveer vierhonderd kinderen van vluchtelingen die in Nederland in aanmerking komen voor een kinderpardon. De kinderen zijn hier geboren of wonen hier langer dan vijf jaar, maar van de overheid moeten ze terug naar hun ‘eigen land’. Dat zijn landen die ze niet kennen, omdat ze daar vaak niet zijn geboren en zelfs nog nooit geweest zijn. In de documentaire laat Tim zien wat het met de kinderen doet en gaat hij langs bij politici om ze te vragen waarom ze hier niet kunnen blijven.

Tim: “Deze kinderen wonen hier al jaren, in veel gevallen hun hele leven. Ze spreken de taal, hebben hier hun vriendjes en voelen zich Nederlands. Soms hebben de ouders fouten gemaakt, soms heeft de overheid gefaald. Je kunt daar alles van vinden, maar die kinderen kunnen we dat niet aanrekenen: zij mogen niet de dupe zijn.”

Burgerinitiatief #eigeland

Direct na het online gaan van de film werd het burgerinitiatief #eigeland gelanceerd voor een kinderpardon dat wél werkt. Door een enorm media-offensief werd de petitie door ruim 250.000 mensen ondertekend.

Op eigeland.nl en via de socials van o.a. Anna Nooshin, Katja en Birgit Schuurman, rapper Boef en Klaas van Kruistum werden nog veel meer kinderen voorgesteld die in hetzelfde schuitje zitten.

Op 11 december werden de handtekeningen ingediend bij de Tweede Kamer. Nu is het afwachten wanneer we mogen spreken in de Kamer. De strijd is nog niet gestreden.